tiistai 11. joulukuuta 2012

Ihan itse tehty suklaatryffeli saippua

Suklaatryffelin tuoksu sopii näin joulun aikaan hyvin myös saippuaan. Saippuan vaahto on hyvin pehmeä ja ei ainakaan omia kätösiä kuivata. Saippuapalat menivät ihanille työkavereilleni joululahjaksi. Ensi vuoden puolella voinkin sitten taas kokeilla uutta reseptiä saippuaan.

Aivan loistava perusteos itse tehtyyn saippuaan on Saara Kuhan Käsin tehtyä saippuaa -kirja.

Muistakaa saippuapalojen kanssa, oli sitten kaupan tai itse tehtyjä, kunnollinen reikäinen alusta. Saippuan tulee päästä kuivumaan käyttöjen välissä. Pala ei saa jäädä lillumaan vesilammikkoon!


Raaka-aineena suklaatryffeli saippuassa mm. kaakaovoi, kookosöljy, oliiviöljy, maapähkinäöljy,
sheavoi, jojobavaha ja tryffelituoksuöljy. Tummanruskea väri on peräisin kaakaojauheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti